Dukat för julmys

Skrivet den 7 december, 2013

julmysSå var det snart dags igen. Julen knackar på dörren och dagarna bara rasar iväg. Här hemma har vi inte ens fått ner lådorna från Halloween ner till källaren innan de första julpynten börjar komma upp.
Det går undan nu!
I takt med att dagarna blir kortare och kortare är det ljuset vi saknar mest här hemma. Så det är det vi valt att plocka fram först och främst. Julstjärnan i köket och adventsstaken i vardagsrummet åkte upp först och skänker ett välbehövligt ljus på morgonen och kvällen. Det julröda får vänta ytterligare en stund men då det är första advent imorgon är det väl dags att ta tag i resten också.
Julens färg nummer ett är rött så är det bara. Rött, grönt och guld. Kanske var det därför jag fastnade för det dukade bordet på Åhléns. Det enda som saknades var en kandelaber i mässing så hade det varit perfekt!
julmys_massing_kandelaberHäromdagen pratade vi just om mässing som färg och då kom vi fram till att det kanske är på väg tillbaka igen efter att ha fått stå undan för ljust och fräscht i några år. Till julen är det i alla fall helt rätt var vi överrens om.
Så vad säg som denna kandelaber på dukningen? Jag tror det hade passat hur bra som helst. Kandelabern är från kandelaber.se som förövrigt har fler modeller att välja på.
Naturligtvis finns det andra varianter i mässing men även silver och tenn som skulle passa men just denna gång valde vi ändå att falla för kandelabern i mässing.

Tags: , ,