Shabby chic – Stil

Skrivet den 29 augusti, 2009

www.shabbychic.com

www.shabbychic.com

Vitt och pastell är de färger som präglar den stil som Rachel Ashwell skapat och som vuxit sig stor bland annat i USA. Stilen passar bra in i vår nordiska miljö och vårt vintermörker. Stilen kan beskrivas som mycket feminin även om Rachel har inrett hem med mer manlig ton.

En av de mer kända lokaler som inretts helt i Shabby chic stil är Jennifer Lopez restaurang Madre’s. Andras skräp är en Shabby chic intresserads juveler. Grunden till Rachels design har kommit genom loppisbesök.

Andra element som är viktiga för att åstadkomma denna stil är snittblommor gärna stora pastellfärgade rosor eller pioner. Då det inte finns någon Shabby chicbutik i Sverige föreslår vi Laura Ashley som grund. De båda design stilarna passar bra att kombinera då de i mångt och mycket påminner om varandra. Rachels idé handlar dock från början om överdrag till möbler vilket gör det lätt att hålla möblerna skinande rena även med barn och husdjur.

Med åren har Rachel skapat egna tyger, möbler, accessoarer och nu även sovkläder. Det Så känner du för att leva ut den kvinnligt sinliga sidan inom dig är detta definitivt rätt stil.

Tags: , , ,