Mitt Afrika – Stil

Skrivet den 25 augusti, 2009

African touch

African touch

Tiger och Zebrarandigt känns kanske väldigt mycket 80-tal men den afrikanska stilen med naturmaterial är helt rätt då den har ett ekologiskt tänk och handlar om att återanvända material till helt nya användningsområden. Vi har alla våra egna idéer om vad som är Afrika känslorna hämtar vi från filmer och resor. Gemensamt tänker vi nog på afrikanska masker, exotiska djur som elefanter, zebror och stora kattdjur. Afrika förknippas också med kryddiga dofter som i inredning återkommer som batikfärgade tyger i härliga mönster, doften som stiger från den brända varma jorden. Den afrikanska paletten är därför i grunden terracottabasserad med varma jordfärger.

African touch har kuddarna och tygerna

Vill du skapa stilen men inte göra om ditt hem för en lång tid framåt kan du i stället för att måla om köpa handvävda mattor som du istället för att ha på golvet hänger på väggarna. För Afrikas nomader har mattorna stor betydelse och tas fram vid stora högtider. Att dekorera med mattor är inte bara praktiskt för nomaderna som flyttar utan passar bra även i vårt samhälle där framför allt unga som lever med kortid- och andrahandskontrakt.
Cabril importerar koskinn från Argentina, vilka är färgade i olika mönster och färger. Skinnen ser ut som zebra- och leopradskinn. Ett sätt att ge rätt känsla utan att för den skull leda till utrotningen av dessa vackra djur. I Sydafrika finns det fortfarande riktiga zebraskinn och där lär de än så länge inte vara hotade av utrotning, vi föreslå i alla fall Cabrils alternativ.

African Touch

Afrika i ett hörn á la 80-tal

Vi ska vara rädda om det vi har och genom att välja koskinn kan det leda till att vi minskar handeln med äkta skinn.

Cabril -Zebra

Cabril -Zebra

Cabril - Leopard

Cabril - LeopardAfrican touch

African touch

I Göteborg ligger butiken Springbook och sedan November 2007 finns det även en butik i Oslo. De har specialiserat sig på modern inredning som flirtar friskt med afrikanska influenser. Kuddar och skinn från skinnbocken som färgats i allsköns kulörer, men de har även möbler, lampor och detaljer. Djungeltrend är en online butik som har accessoarerna som behövs för att skapa den där riktiga känslan av Afrika. De har allt från trämasker till kuddar i glada färger. Kort sagt allt som krävs för att du ska kunna skapa ett varmt och spännande krypin. Africa now är en annan nätbutik som modern design och konsthantverk från södra Afrika. Bland annat har de trådkonst-wire art som möjligen kommer från bergsområdena i Maputoland och Zululand i nordöstra Sydafrika

Tags: , , , , , ,